FÖR BARN OCH UNGA

FÖR BARN OCH UNGA

På olika sätt kommer vi anstränga oss att ta fram programinslag som vänder sig till barn och unga och deras föräldrar.

Tänk också på att du själv och dina kompisar kan hyra när ni vill. Hyran är låg - men ni måste städa efter er förståss.  Barnkalas kostar 200 kr för heldag för medlemmar och 300 kr för Icke-medlemmar. LÄS MER UNDER MEDLEM.

Det är fritt att ha lekar både ute och inne. Tomten är stor. Det finns sittmöbler utomhus.

FÖLJANDE ÄR BESTÄMT (läs längre ner på sidan):

Idébuffé för barn och föräldrar. Deltagarna gör en god maträtt (ej korv, hamburgare eller spagetti m. köttfärssås) som tas med till Bygdegården. Den maträtt du tar med dig bör räcka för ca fyra personer.

Alla får provsmaka och samtidigt få med recept hem. När vi ätit tillsammans avslutas träffen med en sångstund för barn under ledning av Per Zethelius. ”Sjung med barnen”;  Om det visar sig att intresset är stort kan det bli flera gånger efter nyår.

---

IDÉBUFFÉ FÖR BARNFAMILJER (foton finns under *FOTON* sid 2.)

Idébuffé  - genomfört          
    
Idébuffé för barnfamiljer i Estuna Bygdegård, Flemingsberg

Det hela handlade om att ta med en maträtt som räckte till 4-5 personer och som passar barn. Samtidigt byttes recept för maträtten. I Bygdegårdens kök finns både spis och microvågsugn. Det finns fotokopiator i bygdegården.

VÄL PÅ PLATS I BYGDEGÅRDEN ställdes allt fram och gäster gavs möjlighet att provsmaka på varandras mat och få tips om annan barnmat än det vanliga Korv/fiskpinnar osv. Det bjöds på flera olika slags maträtter.

Vid första sammankomsten spelade Per Zethelius gitarr och alla sjöng tillsammans.

Det hela var ett slags knytkalas.

INGEN ENTRE, INGEN AVGIFT

 

 

Barnen är välkomna att ha kalas i bygdegården. Hyran är bara 200 kr för medlemmar och en hel dag. Övriga 300 kr.